Resident Evil III. Strona: 2

Dodano: 2008-04-23 14:02

OskareQ napisał(a):
cala trylogia to jedna wielka tragedia!

Zgadzam się! Istna hańba dla tak wspaniałej i podniosłej serii gier.

http://www.basilicaigni.xlx.pl

Dodano: 2008-04-23 14:07

Kosiarz napisał(a):
[quote:842dfa2f76="OskareQ"]cala trylogia to jedna wielka tragedia!

Zgadzam się! Istna hańba dla tak wspaniałej i podniosłej serii gier.[/quote:842dfa2f76]

Jak najbardziej popieram :)

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2008-05-19 12:13

Film nigdy nie zastapi gry.

Czasami warto uciec od zycia...

Dodano: 2008-05-19 12:46

Vammp napisał(a):
Film nigdy nie zastapi gry.

Trójeczki jeszcze nie oglądałem. Ale mi osobiście się podobał Residen Evil. Myślę, że jest jedną z najlepszych ekranizacji komputerowych, jaka w ogóle powstała.

Przyznam, że w wielu momentach film nie pokrywał się z tematyką komputerowa, ale jako film postapokaliptyczny horrror - jest bardzo rozrywkowo dobry, szkoda, że tak mało postaci wykorzystano z gry.

Jeżeli mówimy już o filmach, które są opierane na grach komputerowych -, każdy zna Uwe Boll i jego "dziełka" "Doom", Alone In The Dark, Far Cry. To się nazywa kicz i mordęga dla oczu. Zresztą na szczęście już wielu dystrybutorów, producentów, czy firm, które finansowały jego produkcje - wycofują się.

Ale Resident Vs Filmy Bolla - wiadomo kto jest zwycięzcą.

A tak propo Residen Evil jeszcze. Co chcielibyście zobaczyć w filmie, aby Wam w jakiś sposób dogodzić? :)

Dodano: 2008-05-22 14:22

Allanon23 napisał(a):

A tak propo Residen Evil jeszcze. Co chcielibyście zobaczyć w filmie, aby Wam w jakiś sposób dogodzić? :)

Oryginalny scenariusz pokrywający się z grą.

http://www.basilicaigni.xlx.pl

Dodano: 2008-10-08 17:57

kolejny tasiemiec ktory pewnie nie bedzie sie mogl skonczyc,osobiscie ta czesc byla dla mnie najgorsza z trylogii(ja narazie) poczekamy na czesc 4

Dodano: 2008-10-08 18:24

Resident Evil :twisted: tylko i wyłącznie część pierwsza reszta to na dobrą sprawę kicha :D ,a z reguły nie należę do osób które lubią coś krytykować :) ale kicha to kicha &gt

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2008-10-08 18:34

hehe niestety tak jest w tasiemcach ze pierwsza czesc jest najlepsza a potem jest tylko gorzej. Rozwalilo mnie to ze nikt nie ma pomyslu na kolejna czesc ale za to wszyscy mowia ze wyjdzie napewno xD

Dodano: 2008-10-24 18:59

HardKill napisał(a):
Resident Evil :twisted: tylko i wyłącznie część pierwsza reszta to na dobrą sprawę kicha :D ,a z reguły nie należę do osób które lubią coś krytykować :) ale kicha to kicha &gt

Ja raczej uważam, że cała seria to kicha :) Film ani trochę nie oddaje atmosfery gry. W grze momentami, aż się podskakiwało z wrażenia, natomiast w filmie mam wrażenie, że oglądam teledysk.

Dodano: 2008-10-24 19:07

Więc odbieraj tą serię jako normalny film a ,nie jako film na podstawie gry i będzie oky

Dodano: 2008-10-24 19:12

HardKill napisał(a):
Więc odbieraj tą serię jako normalny film a ,nie jako film na podstawie gry i będzie oky

Może i masz rację :) Ale i tak za mało tam grozy, a za dużo klimatu teledysku.

Dodano: 2008-10-24 19:21

Cała seria Resident evil to zwykła łupanka niestety!! sa lepsze horrory!!! 8)

Dodano: 2008-10-24 19:24 Zmieniono: 2008-10-24 19:32

a no nikt nie mówi że Resident Evil to dzieło wybitne nie najlepszy może ale i nie najgorszy ,znam gorsze :) horrory....!!! :) ^_^ p.s Resident Evil to dokładnie
film science-fiction, z domieszką horroru oraz thrillera,wjęc jak widać nie jest to typowy horror ^_^

Resident evil Dodano: 2008-10-24 19:30

Co do wybitnych dzieł to można bez żadnych wątpliwosci dodac horrorek Sierociniec klimatyczne inteligentne kino grozy dla mnie film roku 2008!!! 8) 8) 8)

Dodano: 2008-10-24 19:34

no widzisz a dla mnie ten " Sierociniec " to totalna nuda to już wolę teledyski Resident Evil ^_^ kwestia co się komu podoba :) mi tamto tobie to i wszystko gra :) ^_^

Resident Evil Dodano: 2008-10-24 19:48

Akurat Sierociniec To inteligentne kino grozy dużo z wyższej pólki i nad tym nie ma co się kłócić!!! poprostu klasyk!!! Sam jestem tez Fanem horrorów klasyB , slasher,gore,itp. ale orginalne kino trzeba umiec docenić i szanować :wink: :wink: :wink:

Re: Resident Evil Dodano: 2008-10-24 20:06

Poltergeist napisał(a):
Akurat Sierociniec To inteligentne kino grozy dużo z wyższej pólki i nad tym nie ma co się kłócić!!! poprostu klasyk!!! Sam jestem tez Fanem horrorów klasyB , slasher,gore,itp. ale orginalne kino trzeba umiec docenić i szanować :wink: :wink: :wink:

jakie kino grozy?? sierociniec? nie gadaj ze ten film cie choc troche wystraszyl:D nie powiem film byl elegancki ale z horrorem to duzo nie mial wspolnego
Pozatym jaki klasyk czlowieku? przeciez ten film wyszedl w tym roku, wiec jak moze byc klasykiem? ...chyba ze ty masz jakas inna definicje na slowo klasyk:D

Resident evil Dodano: 2008-10-24 20:20

Nic z Tego Sierociniec to naprawde prawdziwy horror!!!!!! no chyba że nie byłes na tym w kinie tylko zerżnąłes kopie z torrentów!!!!! A Duży ekran to zupelnie co innego kolego!!!! :lol: :lol: :lol: aha mam rozumieć że czekasz pewnie na Piłe5!!!! :o :o :lol:

Dodano: 2008-10-24 20:23 Zmieniono: 2008-10-24 20:57

Resident Evil: Zagłada
Resident Evil: Extinction

Recenzje: http://resident.evil.zaglada.filmweb.pl/f186641/Resident+Evil+Zag%C5%82ada,2007/recenzje?review.id=5038

Osobiście mam głęboko w d.pci wszelkiego rodzaju recenzje :) ^_^ poza tym wielkość ekranu nie decyduje o tym czy film jest klasykiem czy nim będzie lub nie ^_^
P.S wielkość ekranu kinowego czy też oglądanie filmu w domu na 26 calowym telewizorku nie ,decyduje o tym czy film jest horrorem czy thrrilerem czy innym dziadostwem ^_^

*** Fragment recenzji filmu S.I.E.R.O.C.I.N.I.E.C ^_^
jak by nie było w liczącym się portalu filmowym :)

** Rozumiem zachwyty, nagrody i inne takie. W końcu to ładne, spójne, nieźle wykoncypowane, momentami straszne, a na dodatek wzruszające. Brak w tym jednak wszystkim serca, zupełnie tak jakby autor zanim zaczął kręcić, już myślał o splendorach, które mu przypadną i wrażeniu, które wywrze. Ja już wolę krwawe łaźnie, bezczelne wulgarne rzezie, jatki bez przesłania, które są wynikiem miłości do kina, niźli puste wyrafinowane budowle ^_^

Soierociniec to nie 100% horror to dramat zabarwiony leciutko klimatem ala z horrorku o podłożu psychologicznym ^_^ z pewnością nie zostanie filmem kultowym, za rok nikt o nim nie będzie już pamiętał ^_^

Resident evil Dodano: 2008-10-24 20:39

Mysle ze sie nie dogadamy!!!!!! Dobranoc!!!! :D :D

Dodano: 2008-10-24 20:46

Miłych snów :) ^_^

Dodano: 2008-10-26 10:19

Bez offtopów

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D